B-Mind ademcoach

De B-Mind ademhaling is wetenschappelijk onderbouwd, laagdrempelig en enorm krachtig. Het is een bundeling van inzichten en kennis over ademhaling. Door middel van minder diep ademen krijg je meer zuurstof in je lichaam en begint letterlijk je energie weer te stromen. Jarenlange onverklaarbare klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

De B-Mind ademhaling heeft een positieve invloed op je energie, focus, stressniveau, gezondheid, welbevinden en slaappatroon.

Stress, spanning en angst

Spanning of angst maken een ademhaling sneller, oppervlakkiger en hoger. Bij acute stress spant het middenrif aan, trekt vlak en vormt een stugge cocon. Ongemerkt adem je dan meer in de borst dan in de buik. We noemen dat disfunctionele ademhaling; een te hoge, snelle, onregelmatige gespannen borstademhaling.

Bij een disfunctionele ademhaling kunnen we gaan overademen. Daarbij ademen we teveel koolstofdioxide uit. We denken vaak dat koolstofdioxide een restproduct is, maar het is veel meer dan dat.

Koolstofdioxide speelt een sleutelrol bij:

· Ademhaling

· Zuurtegraad van het bloed (pH waarde)

· Zuurstoftransport naar de cellen

· Koude- en warmteregeling in het lichaam

Als je in rust bent (afhankelijk van je stress-systeem) zal je minder vaak gaan ademhalen. Als het koolstofdioxide echter daalt, dan zal je ademfrequentie juist toenemen (je gaat sneller ademen). Door sneller of langzamer te ademen regelt koolstofdioxide dus je ademfrequentie.

“Driemaal per dag vijf minuten oefenen levert je optimaal zuurstofrijk bloed op en bescherming tegen meer dan 300 ziektebeelden. Bij consequent oefenen zul je binnen 8 weken aantoonbaar resultaat boeken.”

Disfunctioneel ademen kan dus tal van fysiologische processen verstoren. Zo ben je meer gevoelig voor stress, kan het je gedachten ontregelen, je energie ontnemen, doorbloeding verminderen en je hormoonhuishouding en stofwisseling verstoren.

Door deze ontregelingen kunnen zich allerlei ziektes openbaren zoals;

  • Hyperventilatie (chronisch en acute)  
  • Slaapstoornis, chronische vermoeidheid, slaapapneu
  • Fibromyalgie   
  • Long covid
  • Angst en paniekaanvallen                      
  • Astma, COPD            
  • ADHD, ADD
  • Burn-out
  • Hoge bloeddruk

De B-Mind ademhaling kan deze verstoringen verhelpen.

Hoe werkt B-Mind

Door het creëren van ademtrek kalmeren we de hartslag. Hierdoor kan je lichaam herstellen, afvalstoffen worden afgevoerd en je metabolisme wordt weer op gang gebracht. Je lichaam komt weer in de ruststand en heeft op je hele welzijn een positief effect.

Ik help je graag om met deze techniek aan het werk te gaan en jouw ademhaling weer in balans te krijgen. Door middel van een behandelplan gaan we samen op zoek naar wat het beste bij jou past. Het trainingstraject zorgt ervoor dat de ademhaling weer normaliseert.

Wil jij energieker en met minder pijn leven, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

“Breathe less for more energy”

Waar helpt het bij?

Door het reguleren van je ademhaling haal je meer uit jezelf. Daarmee verbeter je je gezondheid en je prestaties.

Klachten waar de B-Mind ademhaling een positieve invloed op heeft:

N

Buikpijn

N

Moeheid

N

Hoofdpijn

N

Oorsuizen

N

Wazig zien

N

Duizeligheid

N

Lage rugpijn

N

Gevoelige huid

N

Machteloosheid

N

Verstoorde slaap

N

Vocht vasthouden

N

Brain fog (hersenmist)

N

Niet verbonden voelen

N

Stemmingswisselingen

N

Spierpijn en/of stijfheid

N

Droge ogen en/of mond

N

Licht en /of geluidintolerantie

N

Beperkingen in het dagelijks leven

N

Concentratie en geheugenstoornissen

N

Drukgevoel op het hoofd/haarwortelpijn

Laten we kennis maken

Ben je na het lezen van de informatie geïnteresseerd en wil je graag meer weten over B-Mind ademhaling? Neem dan gerust contact met mij op.